30. lokakuuta 2013

"Kokoa oma salaattisi"

"Kokoa oma salaattisi" eli salaattibuffet sopii hyvin tarjottavana illanistujaisiin ja juhliin. Se on helppo toteuttaa, kun suurin osa raaka-aineista täytyy vain laittaa esille ilman minkäänlaista suurempaa valmistusta. Jokainen vieras saa koota omanlaisensa ja mieleisensä salaattiannoksen. Salaattivalikoimassa vain mielikuvitus on rajana. 


Esimerkkejä salaattibuffettiin

Salaattipohjana voi käyttää yhtä tai useampaa salaattilajia:
Jäävuorisalaatti
Jääsalaatti
Friseesalaatti
Rucola
LolloRosso
Tammenlehtisalaatti

Kirsikka-/miniluumutomaatti
Kurkku
Marinoitu paprika/munakoiso/kesäkurpitsa
Oliivi
Viinirypäle
Puna-,valko-, keltasipuli
Paahdettu sipuli
Suolakurkku
Ananas
Persikka

Salaattijuusto
Sinihomejuusto
Vuohenjuusto
Parmesaani

Lihapullat
Nakit
Parmankinkku
Salami
Broilerinfileesuikaleet
Katkaravut
Kylmä-/lämminsavulohi

Maissilastut
Patonki
Focaccia
Ciapatta
+ tuorejuustoja

Kastikkeiksi sopivat perinteiset salaatinkastikkeet, yrttiöljy, oliiviöljy tai
 turkkilaisesta jogurtista ja kermaviilistä valmistetut kastikkeet

 -HouseWife

1 kommentti: