6. marraskuuta 2013

JuustoSarvet

Nämä maukkaat juustosarvet kätkevät sisälleen koskenlaskijaa. (Taas yllättäin koskenlaskija pääsi testiin, sen kanssa ei varmaan koskaan voi epäonnistua kun se on itsessään jo niin maukasta.) Ennen olen tehnyt juustosarvet leivinjauheeseen, mutta nyt testissä oli myös ohje missä taikinaan laitettiin tuorehiivaa. Ohje löytyy Kotivinkin Jouluherkut- lehdestä, täyte on vain muokattu. 

Juustosarvet
(10-12kpl)



3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2rkl sokeria
1/4tl suolaa
100g juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1 1/2dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
n.1dl emmentaljuustoa raastettuna
50-80g koskenlaskija voimakasta (tai jotain muuta makua)
1tl oreganoa

Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Sekoita sula rasva jauhoihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
Sekoita hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikina suorakaieteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä kolmioita.

Sekoita juustoraaste, murustettu koskenlakija ja oregano. (Jätä osa juustoraasteesta sarvien päälle.) 
Jaa täyte kolmioille ja rullaa aloittaen leveimmästä päästä. Käännä rulla sarven muotoon. Anna sarvien kohota liinan alla n. 30 minuuttia ja voitele sarvet kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi myös seesaminsiemeniä. Paista sarvia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti