2. helmikuuta 2014

Runebergintorttu

Runeberginpäivää vietetään 5.2. ja tänään näitä herkullisia runebergintorttuja leivottiin meillä. Tein perinteisten korkeiden torttujen lisäksi minitorttuja, jotka on valmistettu minimuffinssivuoassa. Valmistin isot tortut uuninkestävissä kahvikupeissa.

Runebergintorttu
(12 kpl isoja torttuja tai 
8kpl isoja ja 12 kpl minitorttuja)



300g leivontamargariinia
2dl sokeria
2dl fariinisokeria
4 kananmunaa
3dl vehnäjauhjoja
2dl mantelijauhettta
3dl korppujauhjoja
3tl leivinjauhetta
2dl kuohukermaa

kostutusliemi
1/2dl rommia tai punssia
1/2dl vettä
2rkl fariinisokeria

Voitele ja korppujauhota uuninkestävät vuoat/kupit. Sekoita kuiva-aineet keskenään. 
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja sekoita 
kuiva-aineet joukkoon. Lisää kerma lopuksi nopeasti sekoittaen. Nostele taikina kuppeihin ja paista uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. 

Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi lientä hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle.
Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään.

Minirunebergintorttuja tehdessä voitele ja korppujauhota minimuffinssivuoka. 
Paistoaika on noin puolet isojen torttujen ajasta, noin 10 minuuttia.

Koristeeksi
Vadelmamarmeladia
Valkoista/vaaleanpunaista sokerikuorrutetta


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti