2. maaliskuuta 2014

Laskiaispullat

Tänään vietetään laskiaissunnuntaita, joten päiväkahveilla herkuteltiin laskiaispullilla. Lehdissä oli galluppia, syötkö laskiaispullan hillolla vai mantelimassalla? Vastaus: Yhden hillolla ja yhden mantelimassalla, koska en osaisi päättää, molemmat sopivat väliin niin hyvin :) 

Laskiaispullat



Pullataikina
(30-35 kpl)

5 dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
1rkl jauhettua kardemummaa
1 1/2dl sokeria
1 kananmuna
14-15dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150g pehmeää margariinia

Voiteluun: kananmuna + tilkka vettä
Pinnalle: mantelilastuja tai raesokeria

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää puolet jauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput jauhoista ja margariini, koko ajan vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (n. puoli tuntia). 
Leivo pullat ja anna kohota vielä liinan alla (puolesta tunnista tuntiin).
Voitele pullat kananmunalla ja koristele mantelilastuilla tai sokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. 

Täytä pullat hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. 



-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Vähän näyttää hyvältä! Ku leivoksia mie niin vähän syön mut laskiaispullat on kyl parasta:P Tänä vuonna ei niitä tullu oikein edes ajatelleeks ku ei tuntunu edes laskiaiselta:/ Mut jami jami:)

    VastaaPoista