1. kesäkuuta 2014

Lime-Valkosuklaamoussekakku

Valmistujaisiin tein lime-valkosuklaamoussekakun ja koristeluihin tuli toiveita siskoltani lilan värisistä kukista. Täytteestä tuli tosi raikkaan makuinen mikä sopii kesään hyvin. Lime ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen, tätä täytettä täytyy tehdä toisenkin kerran. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös kostuttaa kakun sitruunalimonadilla ja se toimi kakun täytteen kanssa tosi hyvin, teki kakusta vielä raikkaamman.


Koristeet on tehty sokerimassasta. Muutama valkoinen perhonen lentelee ruusujen joukossa. Vaalean vihreisiin lehtiin tein elävännäköistä pintaa vihreällä pastavärillä ja liloihin ruusuihin elävyyttä toi violetti helmiäisväri.


Lime-Valkosuklaamoussekakku
(15 hlö)


Kostutus: 2- 2,5 dl Sitruunalimonadia (Spriteä) 

Väliin: n. 150g Lime Curd- tahnaa

Kuorrutus: 6dl vispikermaa + 3rkl tomusokeria

Valkosuklaamousse

2dl vispikermaa
1/2dl sokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa
240g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 lime 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja raasta joukkoon hieman limen kuorta. Kiehauta tilkka limen mehua ja liota liivatelehdet siihen. Kääntele vaahdon joukkoon sulatetut valkosuklaat ja liivatelehtineste.

Kokoa kakku irtopohjavuoan reunojen sisälle. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aloita kostuttamalla pohjimmainen kerros, levitä limetahnaa (3-4rkl yksi kerros) ja viimeisenä 1/3 osaa valkosuklaamoussea. Tee loput kaksi kerrosta samalla tavalla. Kostuta pelkästään päällimmäinen kerros. Kelmuta kakku ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Kuorruta kakku vispikermalla.

Tein kakun päälle valkosuklaasta ristikon. Leikkaa leivinpaperista kakun kokoinen ympyrä. Sulata valkosuklaata, laita pursotinpussiin ja pursota ympyrään ristikko. Laita se kakun päälle ja anna suklaan kovettua jääkaapissa ennen kuin irrotat sen leivinpaperista. 

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti