18. kesäkuuta 2014

Minipizzat

Minipizzat on mukavia tarjottavia juhlaan kuin juhlaan, niiden tekeminen vaatii vain hieman enemmän aikaa. Teen kuitenkin yleensä juhliin tulevat taikinat aina edeltävänä päivänä kylmäleivontana, mikä helpottaa ajallisesti ja taikinastakin tulee paljon helpommin käsiteltävää. 


Minipizzat
(n.30-35kpl)

6dl vettä
50g hiivaa
1 tl suolaa
1/2dl juoksevaa margariinia/öljyä
n.10-12 dl vehnäjauhoja

Sekoita kylmään veteen hiiva ja suola. Lisää jauhoja reilusti yli puolet ja vaivaa seuraavaksi joukkoon margariini/öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Vaivaa taikinaa hyvin ja laita se jääkaappiin yön yli. (Taikina kohoaa kaksinkertaiseksi vaikka se on kylmässä.)

Seuraavana päivänä. Leivo taikinasta iso pötkö, leikkaa taikina 30-35 osaan. Palat saavat jäädä melko pieniksi, koska pizzoista olisi tarkoitus saada ohuita. Täytä pizzat haluamallasi täytteillä. 

Tein kolmea erinlaista täytettä pizzoihin:

Tomaattipyrettä

Broileri-Ananas
/
Salami-Tomaatti
/
Tomaatti- Fetajuusto

Juustoraastetta

Oreganoa

Paista pizzat 225 asteessa, noin 15 minuuttia.

-HouseWife




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti