21. tammikuuta 2016

Runebergin leivokset

Kevätaika on yhtä herkuttelua vaikka moni aloittaakin elämäntaparemontit vuoden vaihtuessa. Kevääsen mahtuu monta juhlapyhää, kun ensin juhlitaan Runebergin päivää, sitten onkin laskiasen vuoro, kohta tuleekin jo pääsiäinen ja sen jälkeen vappu. Missä välissä kerkeää pitämään herkutonta, jos haluaa nauttia näistä juhlapyhien herkuista? 

Kaapissa oli vielä purkillinen piparkakkuja jäänyt joululta, joten käytin ne taikinaan, mutta ne voi korvata myös tavallisilla keksinmuruilla (esim. digestive). Runebergin päivän herkku on ollut aina yksi lemppareistani!




 300g leivontamargariinia
2dl sokeria
2dl fariinisokeria
4 kananmunaa
3dl vehnäjauhjoja
2,5dl mantelijauhettta
1,5 dl piparkakkuja murskattuna
3tl leivinjauhetta
2dl kuohukermaa
kostutusliemi
1/2dl rommia tai punssia
1/2dl vettä
2rkl fariinisokeria

  Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja sekoita 
kuiva-aineet joukkoon. Lisää kerma lopuksi nopeasti sekoittaen. Kaada taikina suorakaiteenmuotoiseen vuokaan ja paista uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. 
Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi lientä hieman jäähtyneiden leivosten pinnalle.
Anna leivosten mehevöityä mielellään seuraavaan päivään.
Koristeeksi
Vadelmamarmeladia
Valkoista/vaaleanpunaista sokerikuorrutetta



-HouseWife

1 kommentti: