5. kesäkuuta 2016

Texmex- juustosarvet

Idea näihin Texmex-juustosarviin lähti kun näin uutuus Texmex-juustoraastetta kaupassa. Juustoraaste sopi tosi hyvin näihin, koska se antoi sarviin pientä tulisuutta. Jos haluaa ruokaisempia juustosarvia, texmex-raasteen kanssa sopisi erinomaisesti salamisuikaleet tai paprikakuutiot. Laitoin sarviin puolet vehnäjauhoja ja puolet kauraisia sämpyläjauhoja, mielestäni sämpyläjauhoista saa sarviin vielä enemmän täyteläisyyttä ja makua.



Texmex-juustosarvet
(12 kpl)

1 dl Texmex-juustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraisia sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200g kermaviiliä 
1/2 dl öljyä

Täyte: 1 1/2 dl Texmex-juustoraastetta

Voiteluun: 1 kananmuna
 

Sekoita juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kermaviili ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi.
Taikinan voi laittaa hetkeksi jääkaappiin viilentymään (se auttaa kaulitsemisessa).

Kauli takina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi levyksi. Leikkaa 12 osaan takinapöyrällä kolmion muotoisiksi lohkoiksi. Laita juustoraastetta jokaisen lohkon leveämpään päähän, rullaa sarviksi. Nostele pellin päälle ja voitele kananmunalla, ripottele raastetta ja seesaminsiemeniä päälle (ei pakollinen). 
 Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.

Tässä linkki hiivalla kohotettuihin juustosarviin, jotka pitävät sisällään koskenlaskijaa.


-HouseWife


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti